Kim Mehmeti
Fillimi | Biography | Македонски

Македонски

gjithsej: 1 | shfaqen: 1 - 1

Ким Мехмети

Ким Мехмети (Грчец, Скопје, 10 декември 1955 - ). Романсиер, раскажувач, есеист, полемичар, публицист и преведувач кој објавува на мајчин – албански јазик, и на македонски јазик.Еден е од основачите на неделникот на албански јазик „Лоби„, кој излегуваше во Скопје од 2001 – 2006 година.
me teper
gjithsej: 1 | shfaqen: 1 - 1