Back

BDI nuk është e aftë të ballafaqohet me politikën e Gruevsk

 

Analisti Kim Mehmeti, vlerëson se ngecja e Maqedonisë në proceset integruese më së shumti dëmton interesat e qytetarëve shqiptarë, të cilët gjithmonë në përqindje të lartë janë shprehur pro integrimeve euro-altantike. Ai kritikoi partinë shqiptare në pushtet se nuk është e aftë të ballafaqohet me politikën izoluese të kryeministrit Nikolla Gruevski.

“Shqiptarët nuk i mban peng Gruevski, por i mban peng politika e paaftë shqiptare. Injoranca politike shqiptare i mban peng shqiptarët e Maqedonisë. Është gabim të mendohet se Gruevski i mban peng. Sikur politikanët tanë shqiptarë të kishin vizion për këtë shtet dhe për shqiptarët në këtë shtet, atëherë Gruevski shumë pak mund të manipulonte me shqiptarët”, deklaron analisti Kim Mehmeti.

 

(Top Channel)