Back

Faktori shqiptar, i paaftë të parandalojë projekte destruktive/ VIDEO

Në një tribunë të organizuar nga Unioni i intelektualëve Shqiptarë në Maqedoni, për projektin “Shkupi 2014”, intelektualët shqiptarë vlerësuan se faktori politik shqiptar në Maqedoni nuk ka fuqi që të parandalojnë projekte të tilla të cilat mund të nxisin tensionet ndëretnike dhe të dëmtojnë ekonomikisht qytetarët. 

Analisti Kim Mehmeti tha se në këtë projekt mungojnë bustet e liderve shqiptarë të cilat janë bërë vasalë të kryeministrit Gruevski.

“Ajo që mua më ofendoi personalisht kur e pashë atë tërësi arkitektonike që do të ndërtohet, e pashë se mosmirënjohja e një populli të frustruar shkon deri në pafundësi. Aty nuk janë bustet e njerëzve që janë më të merituar, që këto 20 vite shqiptarët mbeten këtu që janë, mos tjetër nga një bust e meritonin të gjithë liderët tanë partiak. Pa ata asnjë projekt në Maqedoni nuk do të ishte i suksesshëm”, theksoi Kim Mehmeti – analist.

(Alsat-M)

http://alsat-m.tv/lajme/vendi/25477.html