Back

Kështu ecën njeriu

Në këtë prozë eseistike të shkrimtarit tonë Kim Mehmeti do mund të lexoni diçka më shumë se sa jetëshkrimin për Ali Aliun. Ky libër është edhe rrëfim për fatin jetësorë të një gjenerate që mbrojti bërthamën atdhetare te shqiptarët që jetonin në ish Jugosllavi. Në këtë prozë të Mehmetit ndërthuren ngjarje që zbërthejnë kohën dhe rrethanat në të cilat veproi atdhetari dhe studiuesi letrar Ali Aliu. Ky libër i mundëson lexuesve të ecin gjurmëve të kohës që nga vitet e pasluftës e deri te ato të sotmet. Në këtë libër do gjeni atë që nuk e keni ditur për Ali Aliun, për njeriun që në heshtje kontribuonte për të ardhmen e popullit të vetë. Dhe së fundi në këtë libër do lexoni atë që do u ndihmojë më lehtë ta kuptoni të sotmen e shqiptarëve të Maqedonisë.