Back

Maqedoni: Shqetësime mbi marrëdhëniet ndëretnike

ë Maqedoni, opozita, partitë shqiptare dhe shoqëria civile shprehin keqardhje pas paralajmërimeve për ftohjen e marrëdhëniet ndëretnike në këtë vend. Bashkimi Evropian kërkon zbatimin e plotë të Marrëveshjes së Ohrit, dhe i sugjeron qeverisë në Shkup që të zgjidhë çështjen e problemit të emrit, që t’i shmanget destabilizimit të mundëshëm të gjendjes. Analisti Kim Mehmeti thotë në një intervistë për korrespondentin tonë në Shkup Isak Ramadani, se  qeveritë e ndryshme të Maqedonisë, nuk kanë pasur vullnet per zgjidhjen e problemeve ndëretnike.