Back

Shtatë vjetori i marrëveshjes së Ohrit

Zëri i Amerikës  

             
13-08-2008 

Sot mbushen shtatë vjet nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Ohrit e cila i dha fund konfliktit të armatosur mes forcave qeveritare maqedonase dhe luftetareve shqiptare.

Marrëveshja garantoi përparimin e pozitës së shqiptarëve në këtë Republikë, duke përfaqësuar në mënyrë të përshtatshme numrin e këtij komuniteti në administratë dhe në institucionet e tjera shtetërore dhe publike.Por, disa elementë të kësaj marrëveshjeje nuk janë zbatuar plotësisht në praktikë; ndërsa afati i plotësimit të saj është zvarritur prej vitesh.

Ky përvjetor gjen në koalicion pikërisht dy forcat e konfliktit të atëhershëm, Bashkimin Demokratik për Integrim dhe partinë VMRO-DPMNE. Por ne cfare pozitash i gjen shqiptaret e Maqedonise ky pervjetor dhe sa jane realizuar ne te vertete objektivat e kesaj marreveshje per te permiresuar gjendjen e tyre? Ne emisionin Ditari, Zeri i Amerikes zhvilloi nje interviste me analistin Kim Mehmeti.

http://www.voanews.com/albanian/2008-08-13-voa8.cfm